Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/thijsov116/domains/allerentestanden.nl/private_html/includes/connection.php on line 5
Spaarrente schiet omhoog bij de grote banken - allerentestanden.nl
De nummer 1 vergelijkingssite van Nederland.

Spaarrente schiet omhoog bij de grote banken

21 - 07 - 2023

Hoi allemaal, ik heb hier een verhaal over de spaarrente die de lucht in schiet bij de grote jongens in de bankwereld. Het is als een achtbaan voor je geld! Dus, vanaf 15 augustus, gooit de Rabobank de rente omhoog naar 1,5 procent. Ze hebben het al een keertje eerder gedaan deze maand, dus dat is een extra 0,5 procent voor alle slimme spaarders in maar een paar maanden.

Maar wacht even, want als je je geld voor een poosje op slot zet, strooien ze nog meer rente over je heen. Sommigen van jullie geluksvogels kunnen zelfs boven de 2 procent uitkomen - jackpot!

En het wordt nog interessanter, want ING wil ook meedoen. Vanaf volgende maand bieden ze 1,25 procent rente op maximaal 10.000 euro. Maar, sorry high rollers, als je meer geld op je rekening hebt, wordt die rente langzaam minder.

Nu hebben we de grote jongens zoals ABN AMRO, ING, en de Rabobank met de meeste spaarders in hun zak. Maar, hou je vast, er zijn die coole, kleinere banken zoals de online held, Bunq. Zij schotelen zelfs sappigere percentages voor, zoals tot wel 2,46 procent rente. Weg met die grote jongens; het is tijd voor Bunq om te stralen!

Sandra Visser, onze geldgoeroe, zegt dat de grote jongens een beetje zitten te slapen. Ze heeft wel een punt. De grote banken weten dat we gewoontedieren zijn als het om ons geld gaat. Het is als je favoriete comfortabele bank; je wilt er niet vanaf.

Sandra klapt uit de school: "Het heeft te maken met hypotheken. In het verleden gaven de grote jongens als warme broodjes hypotheken en leningen uit toen de rente lager was dan de winst van je oma bij bingo. Nu zitten die klanten vast aan lage rentetarieven. De banken verdienen daar niet veel aan, dus ze kunnen de spaarrente niet te gek omhoog schroeven."

Maar wees niet verlegen om ergens anders een kijkje te nemen. Sandra heeft wat advies en het is behoorlijk zoet. Als je 10.000 euro verstopt hebt, is een renteverhoging van 1 procent als het vinden van een honderdje in je jaszak. De gemiddelde Nederlander heeft ongeveer 40.000 euro gespaard, dus dat is een flinke 400 euro die je kunt scoren door over te stappen.

Deze hele gekte rond rentestijging? Nou, dat is een reactie op de centrale banken die de rentetarieven omhoog gooien, om die vervelende inflatie in toom te houden. En voilà, Europese banken kunnen nu wat extra suiker over je spaargeld strooien.

De Europese Centrale Bank heeft zich zelfs aangesloten met een rentetarief van 3,5 procent. Het gerucht gaat dat er deze maand nog een verhoging aankomt. Wie wist dat de financiële wereld zo boeiend kon zijn, toch?

© 2008 - 2024 allerentestanden.nl